Furnizorii de anvelope de iarna au tendinţa de a mari preţurile cauciucurilor odată ce se apropie anotimpul rece. Aceleaşi anvelope de iarnă achizitionate în luna august vor fi semnificativ mai ieftine, faţă de cazul în care sunt cumparate în cursul lunii octombrie, avertizează reprezentanţii service-urilor auto.
Producătorii auto pot recomanda clienţilor folosirea unei mărci de anvelope, iar acest lucru nu este ilegal, dar de cele mai multe ori, în spatele recomandării se ascund acorduri între producătorul auto şi furnizorul de anvelope care au la baza un interes comun, de ordin economic. În opinia specialiştilor, un producător auto poate face referire doar asupra dimensiunilor anvelopelor pentru o funcţionare optimă a autovehiculului construit de el.
Şoferii care cumpără anvelope direct din mediul online riscă să aibă probleme în ceea ce priveşte centrele-suport in care clienţii se pot adresa pentru eventuale probleme privind garanţia produsului.
Specialistii recomanda este ca anvelopele să fie cumpărate de la un centru specializat în montarea si vanzarea anvelopelor.
De obicei, centrele specializate în vânzarea anvelopelor asigură şi montajul acestora, de cele mai multe ori, cu titlu gratuit în cazul achiziţiei anvelopelor de la acestea. În plus, clientul are şi posibilitatea să îi contacteze în caz de probleme privind garanţia produselor.
Anvelopele reşapate reprezintă o alternativă mai ieftină decât cele noi, însă trebuie ţinut cont de faptul că ele au performanţe mai scăzute. Cauciucurile reşapate sunt în general recomandate pentru maşini cu performanţe mai reduse şi pentru o exploatare urbană.
Un montaj de anvelope, inclusiv operaţia de echilibrare, costă în jur de 100 de lei, potrivit reprezentanţilor service-urilor. Aceştia spun că este dificil să ne putem da seama pe loc, cu "ochiul liber", dacă o anvelopă este montată corespunzător. Clientul poate doar să verifice dacă este respectat sensul de rotaţie a anvelopelor montate, în condiţiile în care există săgeţi indicatoare pe suprafaţa cauciucurilor. O montare incorectă sau neechilibrată a roţii produce vibraţii la nivelul întregii maşini, vibraţii care încep să se manifeste mai puternic la peste 50 km/oră.
Fiecare furnizor sau producator de anvelope este obligat să ofere garanţie, deci, în principiu, şi cei ce oferă anvelope care nu au un brand anume ar trebui să ofere garantie garanţie. De cele mai multe ori se pune problema timpului in care se rezolva problemele de garantie, partenerii care ofera aceste servicii pentru producatorii care nu au un brand fiind de obicei putini si greu accesibili.